søndag 11. april 2010

En ganske snill mann

This is a review of a Norwegian film, and will only be blogged in Norwegian - sorry....
Avtalte med Astrid i dag, at vi skulle dra på kino. Visste ikke hva vi skulle se, men bestemte oss for å se "En ganske snill mann" Men før kinoen møttes vi på Nabo'n til et par pils og litt Yatzy (sikkert de eneste i hele Trondheim som har spilt Yatzy på pub :-)))

Nå klokka nærmet seg filmtid satte vi kursen for kinoen, kjøpte litt snop og kom oss opp i 4 etage og inn i salen. Det var bare så vidt vi fikk billetter, lørdag er blitt kinodag nå.

Litt sene som vi var, så slapp vi det kvarteret med reklamer som alltid starter når filmen skulle ha startet og vi gikk rett på filmen.

Og hva skal man si - Stellan Skarsgår spilte perfekt en sliten ex-fange som har sluppet ut etter 12 år i fengsel for å ha skutt mannen som hans kone var utro med sist han satt inne. Kanskje ikke helt glad for å slippe ut, og kanskje ikke rart når man tenker på hva han slipper ut til:

* Han kan ikke lengre røyke hvor han vil
* Hans gamle kompanjong vil at han skal fortsette å drepe
* Hans sønn har sagt til sin samboer at hans far er død
* En leilighet som ikke er annet enn et lagerrom i en kjeller
* Hans første sex på 12 år er 7 sekunder med hans mildest talt lite lekre vertinne
* Hans ex-kone ber han holde seg unna sønnen, men hun gir han 7 sekunder over vasken for gamle dagers skyld

Han finner ut at han ikke vil fortsette å drepe, finner ei dame han gjerne vil ha et forhold til og tar kontakt med sønnen hvor han blir presentert for sin gravide svigerdatter, som Onkel Ulrik. Verden ser litt lysere ut.

Dvs. til han prøver å bryte med sin motbydelige vertinne, og hans sønn forteller sin samboer sannheten om Ulrik. Da bryter hele hans skjøre verden sammen igjen, og han står igjen ovenfor et valg - hvilken vei skal han velge.

Filmen består av mange merkelige og latterlige karakterer, masse bisarre og morsomme situasjoner, og gir trening til lattermusklene flere ganger i løpet av filmen. Både av situasjoner og kommentarer.

Filmen er absolutt å anbefale - du vil garantert le :-)

Andre anmeldelser:

Filmweb
Adressa
Dagbladet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar